onsdag 29. juli 2015

Ferien i Vimmerby 24-27 Juli 2015: Gården Katthult på riktigt!

Første hele dagen i Vimmerby lørdag den 25 ble brukt effektivt. Først tok vi turen til Katthult, hvor utescenene til Emilfilmene ble innspilt. Det var litt av en opplevelse og se husene med egne øyne. Har jo sett filmene mange ganger og det har vært en stoor del av min barndom. Så jeg anbefaler alle å ta en tur, det er like morsomt for alle sammen, voksne som barn!





På skiltet står det:

Gården Katthult, innspillingsplassen.

- Jag vill se Mariannelund! 
- Då ska du få det ochså!

Det sjalvklara resmålet i Emils fotspår. Her på gården och i omgivingarna spelade man in de flesta utomhusscenerna i filmerna om Emil. Man filmade också de interiørscener som finns från drengstugan och ladugården på platsen i Katthult. Her finns naturligtvis också bostadshuset, trisseboa, snickerboa og alla andra byggnader du kjenner igen från filmerna.



Kan vel ganske enkelt kalle dette et drømmehus!


Mangårdsbyggnaden her bodde Emil med sin familj. Huset er/var en privatbostad och var for modernt, derfor togs inomhusscenerna i en studio. Gårdens flaggstång var for høg for at hissa upp Ida i, så en docka hissades upp i den och Ida hissades upp i en betydligt lavere. (Tekst hentes fra brosjyre)









Drengstugan her bodde Alfred. Her filmades interiørscener från Alfreds kammare når han hade blodforgiftning och køket anvendes spm Krøse-Majas køk. (Tekst hentet fra brosjyre)




































Trisseboa var gårdens dass der Emil sparrade in sin pappa Anton en regning høstkvell. Det var forstås inte meningen, for han skulle ju ''haspa'' precis overallt. (Tekst hentet fra hrosjyre)


Jordkjelleren i vilken mor Alma forvarade vinet som Fru Petrell skulle få, som Emil slog sønder for att verka for nykterheten. Datidens kylskåp. (Tekst hentet fra brosjyre)










Snickerboa her tilverkade Emil alla sina tregubbar och tenkte over sina hyss. (Tekst hentet fra brosjyre)



















Åh, som jeg vil tilbake!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar